Om sommerhockeyskolen

Lillehammer Ishockeyklubbs sommerhockeyskole ble arrangert første gang i 2004. Siden den gang har sommerhockeyskolen vokst hvert eneste år, og de siste to årene har den vært gjennomført i både Kristins Hall og Ungdomshallen på Lillehammer.

Sommerhockeyskolen er primært for gutter og jenter i alderen 7-15 år. Visse unntak kan gjøres, hvis det er ønskelig og sportslig forsvarlig. Kontakt oss for mer informasjon rundt dette.

Normalt vil vi ha treningsgrupper inndelt etter alder, det kan forekomme flytting opp eller ned i gruppene. I hver gruppe ønsker vi: 2-4 målvakter, 8-12 backer og 14-18 forwards. Totalt ca 30 elever i hver gruppe. Det er selvfølgelig ikke hver gang vi får dette til å gå helt sammen, og vil da blande litt i gruppene etter sportslige ferdigheter. Vi forsøker etter beste evne å tilpasse gruppene optimalt.

Vi legger vekt på individuell trening som skøyteteknikk, pasninger, puckkontroll, finter, skudd og lignende. I tillegg bruker vi mye spill, for eksempel 3 mot 3, for å trene spilleforståelse.

Det er viktig for oss at elevene har det moro samtidig som de har en lærerik uke sammen med dyktige og kvalifiserte trenere.

Det blir i tillegg målvaktstrening 2 kvelder i løpet av uken, med egen målvaktstrener.

Vi har teori om de ulike temaene vi har på istreningene. Vi legger også stor vekt på basistrening som koordinasjon, bevegelighet, styrke, spenst, hurtighet og kondisjon. Egen basistrener vil være tilstede.

Nytt i 2017, er at vi vil forsøke å etablere egen jentegruppe, samt “tema-foredrag” for foreldre som ønsker å vite litt mer om ishockey og det rundt sporten.